fredag 17 september 2010

Dream on, dream on, dream on, dream on until your dream come true - Aerosmith

Jag har tänkt på en sak, hur skulle världen se ut om vi inte drömde? Vad skulle hända? För det skulle ju inte finnas en viss uppfinning om man inte drömde - eller det kanske inte ens skulle finnas något alls. Eftersom det inte kan komma något bara så där man måste drömma om att göra den saken först. Någon drömde om en glasboll som skulle börja lysa när man tryckte på en speciell knapp och någon drömde om en sak som kunde explodera och förstöra allt runt omkring den.
Och det behöver inte vara att man drömmer om något på natten. Det kan vara att man drömmer om att bli författare eller en känd skådespelare. Man kan drömma på så många olika sätt och om man inte drömde skulle världen vara och se ganska tråkig ut eller har jag helt fel?

När man drömmer något på natten kan man drömma om saker som man inte ens tänk på i verkliga livet eller ens kan komma på med fantasin. Man kan drömma om en knallblå flodhäst som dansar tango med en illgrön tiger på rosa moln utan att tycka att det är något konstigt (förrän man vaknar förstås). Jag menar allt är möjligt i drömmarnas värld och utan drömmar skulle människan - och kanske djuren också, för dem kanske också drömmer - gå under.


Krysmyntagården på Gotland - tyckte den passade ganska bra in på temat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar